پیرسینگ گوش یا سوراخ کردن گوش چیست؟

معنای پیرسینگ گوش، سوراخ کردن گوش برای آویختن جواهرات است. پیرسینگ یکی از قدیمی‌ترین و رایج‌ترین روش‌های تزیین کردن بدن می‌باشد که در فرهنگ‌ها و جوامع مختلف انواع مختلفی از آن رواج دارد. پیرسینگ گوش تنها به خاطر زیبایی انجام نمی‌شود؛ بلکه در برخی فرهنگ‌ها و آیین‌ها، نماد و معانی خاصی نیز دارد. امروزه نیز عمل سوراخ کردن گوش در بین بسیاری از افراد به ویژه خانم‌ها محبوب است و از آن برای آویختن جواهرات مختلف از جلمه طلا، نقره و استیل استفاده می‌شود. در این مقاله، به بررسی کامل پیرسینگ گوش، انواع آن، مراقبت‌ها و نکات مهم می‌پردازیم.

تاریخچه پیرسینگ گوش

پیرسینگ گوش دارای تاریخچه‌ای بسیار قدیمی است و قدمت آن به حدود 5 هزار سال قبل باز می‌گردد. سوراخ کردن گوش در تمدن‌های مختلف به‌عنوان نشانه‌ای از وضعیت اجتماعی، معنویت و زیبایی مورد استفاده قرار گرفته است. در تمدن مصر باستان و هند، پیرسینگ گوش رایج بوده و حتی در قبایل بومی آمریکا نیز به عنوان یک رسم قدیمی شناخته می‌شود.

پیرسینگ گوش چیست؟

عمل سوراخ کردن گوش یا پیرسینگ گوش با ایجاد یک یا چند سوراخ در قسمت‌های مختلف گوش انجام می‌شود تا بتوان جواهراتی را در آن‌ها قرار داد. در بین تمامی روش‌های پیرسینگ، پیرسینگ گوش یکی از رایج‌ترین و محبوب‌ترین روش‌های پیرسینگ است که در اکثر نقاط دنیا بدون هیچ محدودیتی انجام می‌شود. در گذشته سوراخ کردن گوش به دلایل مذهبی، قومیتی و اعتقادی انجام می‌شد اما امروزه این کار جنبه زینتی داشته و اکثر اوقات به منظور خاصی انجام نمی‌شود. برای انجام این عمل، دکتر از یک دستگاه مخصوص، سوراخ یا سوراخ‌هایی روی گوش شما ایجاد کرده و پس از آن یک نوع جواهر کوچک در گوش قرار داده تا سوراخ باز بماند. پیرسینگ انواع دیگری نیز دارد که برای آشنایی با آن‌ها می‌توانید به مقاله پیرسینگ چیست؟ مراجعه نمایید.

انواع پیرسینگ گوش

پیرسینگ گوش انواع مختلفی دارد که هر کدام محل و شکل خاص خود را دارند. برخی از محبوب‌ترین انواع پیرسینگ گوش عبارتند از:

  • پیرسینگ نرمه گوش
  • پیرسینگ لبه بیرونی نرمه گوش
  • پیرسینگ لاله گوش
  • پیرسینگ زبانه گوش (تراگوس)
  • پیرسینگ غضروف حلزونی گوش
  • پیرسینگ پیچه گوش
  • پیرسینگ گوش اوربیتال

در ادامه به بررسی توضیح هر کدام خواهیم پرداخت.

پیرسینگ نرمه گوش

پیرسینگ نرمه گوش، یکی از محبوب‌ترین روش‌های سوراخ کردن گوش به حساب می‌آید. این نوع پیرسینگ درد کمتری نسبت به سایر روش‌های پیرسینگ گوش دارد و زمان مراقبت از آن نیز کوتاه‌تر است. بسته به اندازه نرمه گوش فرد، می‌توان پیرسینگ را در قسمت‌های مختلفی از آن انجام داد؛ معمول‌ترین قسمت‌های نرمه گوش برای سوراخ کردن، قسمت بالای نرمه یا در قسمت پایینی آن است. البته سوراخ کردن ناحیه پایینی نرمه گوش خطراتی مانند باعث پارگی نرمه را دربر دارد. به همین دلیل بهتر است به دنبال سوراخ کردن این قسمت نباشید. برای پیرسینگ نرمه گوش می‌توانید از گوشواره‌های نگینی، حلقه‌ای، آویزی و… استفاده نمایید.

پیرسینگ لبه بیرونی نرمه گوش

برای پیرسینگ لبه بیرونی نرمه گوش، سوزن پیرسینگ به جای اینکه به صورت عمودی وارد نرمه شود، از عرض نرمه گوش را سوراخ می‌کند. این نوع پیرسینگ کاملا به شکل نرمه گوش فرد و اندازه آن بستگی دارد. پیرسینگ لبه بیرونی نرمه گوش به هیچ عنوان به افرادی که نرمه گوش کوچکی دارند، توصیه نمی‌شود؛ زیرا این نوع پیرسینگ می‌تواند باعث پارگی نرمه گوش برای این افراد شود. برای پیرسینگ لبه بیرونی نرمه گوش می‌توانید از گوشواره‌های دمبلی شکل استفاده نمایید.

پیرسینگ لاله گوش

پیرسینگ لاله گوش (Auricle Piercing)، به سوراخ کردن قسمتی از لبه بیرونی گوش گفته می‌شود که جزو رایج‌ترین روش‌های سوراخ کردن گوش است. لاله گوش محل تجمع عصب‌ها بوده و سوراخ کردن این قسمت بسیار دردناک است. پیرسینگ لاله گوش به حدی حساس است که حتی کوچکترین بی‌دقتی توسط فرد سوراخ کننده، می‌تواند آسیب‌های جدی به عصب‌ها وارد کند. برای پیرسینگ لاله گوش می‌توانید از گوشواره‌های ظریف، حلقه‌ای یا میله‌ای استفاده نمایید.

پیرسینگ زبانه گوش (تراگوس)

زبانه گوش یا تراگوس غضروف برآمده‌ای است که به مجرای گوش نزدیگ بوده و در لبه کناری گوش و نزدیک به صورت قرار گرفته است. درد پیرسینگ زبانه گوش یا تراگوس به اندازه و ضخامت زبانه گوش فرد بستگی دارد. این نوع پیرسینگ محبوبیت زیادی ندارد و همچنین احتمال عفونت بسیار بالا است. در نتیجه نیاز به مراقبت بیشتری دارد. شما می‌توانید برای پیرسینگ زبانه گوش، از گوشواره‌های نگینی استفاده نمایید.

پیرسینگ غضروف حلزونی گوش

پیرسینگ غضروف حلزونی گوش، در قسمت غضروفی و فرورفته گوش انجام شده و یکی از دردناک‌ترین انواع سوراخ کردن گوش می‌باشد. برای این نوع پیرسینگ، سوراخ‌ها در دو ناحیه داخلی و خارجی غضروف حلزونی ایجاد می‌شود. پیرسینگ غضروف حلزونی نیز از جلمه مواردی است که برای همه افراد مناسب نیست. اگر فردی غضروف حلزونی بسیار کوچک یا ناهمواری داشته باشد، پیرسینگ این قسمت می‌تواند باعث آسیب دیدن غضروف گوش شود.

پیرسینگ پیچه گوش

در پیرسینگ پیچه گوش، یک جفت سوراخ در کناره غضروفی لاله گوش ایجاد می‌شود و یک میله تزیینی از بین آن‌ها عبور می‌کند. یکی از عوارض پیرسینگ پیچه گوش ایجاد عفونت شدید است و به همین دلیل به طور معمول به همه افراد پیشنهاد نمی‌شود. برای انجام پیرسینگ پیچه گوش ابتدا باید با یک پزشک مشورت کنید تا از خطرات و مراقبت‌های مورد نیاز برای آن اطلاع داشته باشید. پیرسینگ پیچه گوش به پیرسینگ صنعتی نیز معروف است.

پیرسینگ گوش اوربیتال

پیرسینگ گوش اوربیتال یکی از انواع سوراخ کردن گوش است که بسیار شبیه به پیرسینگ پیچه گوش است، تنها تفاوت این دو مدل این است که در پیرسینگ اوربیتال فاصله بین دو سوراخ ایجاد شده، کمتر است. پیرسینگ اوربیتال که به آن پیرسینگ مداری نیز گفته می‌شود را می‌توان در قسمت‌هایی مانند نرمه، لاله و هلیکس گوش انجام داد. قسمت هلیکس خارجی‌ترین قسمت گوش است که حالت خمیده دارد. این قسمت عصب زیادی نداشته و درد خیلی کمی دارد. برای این نوع پیرسینگ، می‌توانید از گوشواره‌هایی با شکل قلب، حلقه‌ای و گل استفاده کنید.

چرا مهم است که سوراخ کردن گوش توسط یک دکتر انجام شود؟

پیرسینگ باید توسط دکتر، در محیط مطب، با لوازم استریل شده و به صورت بهداشتی انجام شود. چرا که انجام پیرسینگ در محیط‌های غیر بهداشتی ممکن است باعث عفونت‌های شدید باکتریایی یا ویروسی شود. از طرفی افراد غیر حرفه‌ای از ابزارهای غیر حرفه‌ای نیز استفاده می‌کنند که ممکن است به گوش شما آسیب رسانده یا به خوبی عمل پیرسینگ گوش را انجام ندهند. اما پزشکان و دکترهایی که در این زمینه تخصص دارند، از دستگاه‌های مخصوص و حرفه‌ای برای سوراخ کردن گوش استفاده می‌کنند و تمامی لوازم را قبل از انجام پیرسینگ ضدعفونی و استریل می‌کنند. این کار احتمال بروز عفونت و دردهای شدید را به صفر می‌رساند. همچنین مراجعه به دکتر مجرب که از دستگاه‌های حرفه‌ای اسفاده می‌کند، این اطمینان را به شما می‌دهد که از نتیجه پیرسینگ گوش خود کاملا راضی خواهید بود.

نتیجه‌گیری

امروزه سوراخ کردن گوش جزو روش‌های زینتی بدن است که هم آقایان و هم بانوان از آن استفاده می‌کنند. پیرسینگ گوش انواع مختلفی دارد و در نقاط مختلفی از گوش قابلیت اجرا را دارد. پیرسینگ گوش، اگر به درستی، توسط یک متخصص و با رعایت نکات بهداشتی انجام شود، می‌تواند تجربه‌ای بسیار خوشایند و زیبا برای افراد باشد. اما بی‌توجهی به مراقبت‌ها و انتخاب مکان و فرد نامناسب می‌تواند باعث ایجاد مشکلات جدی برای سلامت شما شود. با رعایت نکات مطرح شده در این مقاله، می‌توانید از سوراخ کردن گوش خود لذت ببرید و از مشکلات احتمالی جلوگیری کنید. جهت مشاهده سوالات متداول سوراخ کردن گوش اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *